2017. február 25., szombat

Bútorozási projektek - Amikor jó egy projektbútoros a háznál.


A különböző építmények megvalósítása nagyon sok vállalkozás közös munkájának az eredménye. Az irodaépületek, kórházak, iskolák, a sportlétesítmények megvalósításakor az építőipari kivitelezők mellett mindig szükség van egy bútoros kivitelezőre is.

A fővállalkozók vagy az intézmények és vállalkozások bútorbeszerzéssel foglalkozó munkatársai előtt két út áll. Az egyik, hogy minden egyes irodabútor beszerzés előtt végig pásztázzák a piacot és megpróbálják mindig az éppen legolcsóbb ajánlatot küldő bútorgyártó céget felkutatni.
A másik, hogy a konkrét bútorvásárlás mellett kialakítanak egy bútorgyártó vállalkozással egy korrekt emberi és szakértői együttműködést, amelytől a számos olyan szakmai információt képesek begyűjteni, amelyek a napi munkáját gördülékenyebbé és eredményesebbé is tudja tenni.

   
Irodabútorok az ALUFE irodaépületbe
A bútorozási projektekkel foglalkozó vállalkozások a saját gyártásukban készülő kórházi bútorok és irodabútorok mellett széleskörű ismeretekkel rendelkeznek egy létesítmény komplett bútorozásához szükséges egyéb berendezési tárgyak piacán is. A több éves tapasztalataik alapján ismerik a megbízható és versenyképes árakon teljesítő orvosi berendezések szállítóit, a raktári állványok vagy a függönyös munkák kivitelezőit.Mégis talán a legfontosabb előnye egy együttműködő projektbútorosnak, hogy már az előkészítési munka ideje alatt megalapozhatja a beszerző munkatárs számára az irodabútor vagy orvosi bútor későbbi sikeres beszerzését.

Az intézmények bútorbeszerzői általában 1000 dolog beszerzésével foglalkoznak, ezért nem várható el hogy minden területen naprakész szakmai és gazdasági információval rendelkezzenek. Számtalan esetben a különböző bútorigényeket a piacon beszerezhető irodabútorokkal nem is lehet megvalósítani. Egyedi gyártású orvosi bútorra vagy kórházi bútorra van szükség. A felmerülő kisebb nagyobb bútorigényeket mindig egy adott pénzügyi keretből kell megvalósítani, amelyből olyan bútorokat kell beszerezni, amely a funkciónak, a minőségnek is megfelel és belefér a keretbe. 


Kórházi bútorok a POTE Rehabilitációs központjába

A beszerzendő bútorlista összeállítását követően, el kell készíteni egy részletes és egyértelmű műszaki tartalmat amely alapján a beszerzési szabályok szerint be kell kérni legalább 3 ajánlatot. A beszerzések során a legtöbb problémát éppen a beszerzendő irodabútor vagy oktatási bútor műszaki tartalma okozza, amikor a leszállításkor derül ki, hogy a legolcsóbb ajánlatot nyújtó bútorgyártó és az átvételért felelős bútorbeszerző is másra gondolt.

A konkrét bútorszállításon kívül nap mint nap történnek olyan problémák, amikor az közintézménynél azonnal szükségünk lenne egy bútorjavításra vagy néhány nap alatt egy székre vagy asztalra. Abban az esetben amikor mindig a legolcsóbbtól vásároljuk a bútort, természetesen nem könnyű azonnal ezeket a problémákat megoldani, mivel az ilyen esetekben egy partnerre van szükség.

Oktatótermi bútorok az Óbudai Egyetemen
 Egy projektbútoros már ha akar, tud segíteni az egyéb berendezési tárgyak beszerzésében is. 
A bútorbeszerzéssel foglalkozó partnereink tudják, hogy ha például raktári állványokat kell beszerezniük mi szívesen megadjuk azoknak a vállalkozásoknak az elérhetőségét, akikkel érdemes felvenniük a kapcsolatot.
Mi komolyan gondoljuk,


" ..ha mi nem tudjuk,
                                       megmondjuk ki tudja..."