2016. szeptember 8., csütörtök

Várótermi padok a közösségi épületekben



A közösségi épületekbe belépő emberek először várótermi bútorok közé érkeznek. Az első benyomások itt érik a látogatót, akár üzletkötés céljából érkezik az irodaházba vagy éppen egy színházi előadás megtekintésére. Ezekben a terekben naponta több százan megfordulnak, így az itt elhelyezett ülőbútorok és berendezési tárgyak jelentős terhelés elszenvedői. A forgalom eredményeként folyamatos a takarítás ezekben az életterekben, ezért a várótermi bútoroknak évekig megbízhatóan ellenállóknak kell lenni az ilyen hatásokkal szemben is.



Hill várótermi pad


A várótermi bútorok széles választékából nem könnyű feladat kiválasztani a helynek, funkciónak megfelelő modelleket. Ebben az írásunkban a várótermi padok anyagairól és főbb műszaki megoldásairól igyekszünk egy kis segítséget nyújtani az épületek üzemeltetői részére, hogy a berendezett várótér megjelenése hosszú évekig harmóniát és megbízható minőséget sugározzon.

A várótermipadok közös vázra rögzített csoportos ülőhelyekként jelennek meg. A műszaki megoldás legfőbb előnye a várószékkel szemben, hogy a 2-3-4-5 ülőhely kialakítás nem eredményez "láberdőt" a folyosón. Az ülőhelyek alatt könnyebb és tökéletesebb a takarítás. A várótermi padokat használók a leüléskor és felálláskor nem tologatják a székeket így mindig rendezett látvány fogadja az újonnan érkező látogatókat.



My várópadok


Többnyire különböző fémlábakra szerelve készülnek ezek a váróbútorok, így a takarítóeszközökkel a felmosással szemben is hosszú évekig ellenállóak. 
A padok fém lábaiba szerelt szintezőcsavarokkal a padlóburkolatok egyenetlenségei kiküszöbölhetők, a stabilan beállított padok rögzítőelemei a 300-400 kg súlyú terheléseket is hosszabb ideig képesek elviselni. Üzemeltetéssel foglalkozók részére nagyon fontos javaslat, hogy a várópadok csavaros rögzítőelemeit félévente vagy legalább évente felülvizsgálják és szükség esetén a csavarokat meghúzzák.


Elsősorban irodaépületek, kulturális létesítmények esetleg kisebb forgalmú várakozóterekbe ajánljuk a design várópadokat. Ezek az ülőfelületek készülhetnek fából, polipropilén anyagokból esetleg kárpitozott felületekkel. 
A padok ülőkagylói általában perforálták különböző díszítő marásokkal készülnek. A tagolt vagy szövetes ülőfelületek nehezebben tisztíthatók. Természetesen ha az érkező látogatók hosszabb idejű tartózkodására lehet számítani vagy esetleg a vendégünkben már a várakozás perceiben kellemes benyomásokat akarunk ébreszteni, célszerű komfortos design megjelenésű várótermi padokat választani.


Prima várópad


Cento várótermi padok


A nagy forgalmú és nagyon erős igénybevételnek kitett terekben elhelyezett várópadok esetében elsősorban a kopásálló, masszív polipropilén anyagból készített üléseket, üléskagylókat javasoljuk. Ilyen közösségi terek lehetnek kórházak, orvosi rendelők, kormányablakok folyosói ügyfélszolgálati helyiségei. A polipropilén várótermi padok ülései változatos színekben és formákban készülnek. Azokat a megoldásokat célszerű választani, amelyek nem vagy csak kevés díszítőmarást tartalmaznak, hogy minél egyszerűbb legyen a tisztításuk.


  
MONO várótermi padok

A rétegelt lemezekből hajlított különböző ülések és ülőkagylók szintén hosszútávú műszaki megoldások a várakozóhelyek kialakításához. Azokban a terekben amelyekben a színes műanyag ülések "idegenül" hatnak, célszerű a natúr vagy pácolt fahatású üléseket tervezni. Ezek a várótermi ülések is nagy ellenállással bírnak a látogatók okozta hatásokkal szemben, azzal viszont számolni kell hogy a fa felületeken a lakk és pác a gyártói minőségtől függően néhány év után esetleg károsodik.



A várópadok a különböző anyagú üléseken kívül felszerelhetők karfákkal. Azokban a terekben, szűk folyosókon ahol a fix ülések nehezítik mozgást célszerű felhajtható ülésekkel készülő padokat elhelyezni. 


Grand várótermi pad karfával és felhajtható ülőlappal
   

A várótermi padok egy-egy ülésének a helyére választható lerakóasztalka, így nem szükséges további bútorokkal zsúfolni a rendelkezésre álló váróteret.



Hill várópad lerakóasztallal

A várótermi padokhoz szerelhetők írólapok, a lábak készülhetnek padlóhoz rögzíthető módon vagy áthelyezhetően. Nagyon fontos, hogy a rendelkezésre álló helyünkre azt a 2-3-4-5 üléses várópadot válasszuk, amelyik a mérete miatt be is fér.


Tervezési kérdésekben szívesen segítünk, várjuk jelentkezését. A várópadok beszerzése előtt küldje el részünkre Ajánlatkérését, a válaszunkban megtalálja majd a részletes, méretekkel és választható színekkel kiegészített ajánlatot.
Várjuk megkeresését!           d. Projekt Bútor